Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ Η «ΓΛΥΚΙΑ ΟΣΜΗ» ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δέος προκαλεί το γλυκό «άρωμα» που αναδίδεδται μέσα από τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ αφού μετά από αιώνες το άνοιγμα της πλάκας από Έλληνες επιστήμονες προκαλεσε φήμες για «ανεξήγητα φαινόμενα».
Πιο συγκεκριμένα όταν η ομάδα των επιστημόνων που ανέλαβαν τις εργασίες αποκατάστασης απέκτησε πρόσβαση στον χώρο όπου πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση, υπήρξαν αναφορές για  μια «γλυκιά ευωδία» που αναδιδόταν από το εσωτερικό του Τάφου.
Αμέσως μετά ακολούθησαν και νέες αναφορές για «ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές» στα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούσε η ερευνητική ομάδα.
Όπως αναφέρει το aleteia.org, οι συσκευές εμφάνισαν δυσλειτουργία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπαθαν μόνιμη βλάβη όταν τοποθετήθηκαν κάθετα στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν το σώμα του Ιησού.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Φυσική όταν μια συσκευή περνά κάθετα από ένα ηλεκτρομαγνητικό επαγωγγικό πεδίο τότε δέχεται την υψηλότερη ένταση.
Η Marie-Armelle Beaulieu, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Terre Sainte, της επετράπη να επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο για να εξετάσει τις αναφορές αυτές. Η ίδια επισημαίνει ότι δεν βίωσε καμία τέτοια εμπειρία και επιχειρεί να εμφανίσει την πλειοψηφία των ανθρώπων που μύρισαν αυτή τη «γλυκιά οσμή» ότι έχουν «αυθυποβάλει» τον εαυτό τους επειδή το είχαν διαβάσει πιο πριν για άλλους επισκέπτες ή για ιστορικές αναφορές όπως την τελευταία φορά που άνοιξε ο τάφος από τον Νικόλαο Κομνηνό, το 1809.
Παρόλα αυτά η Beaulieu για τις ηλεκτρονικές παρεμβολές δεν είχε κάποια απόδειξη ότι δεν συμβαίνουν, αντίθετα αανφέρει ότι το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε από έναν από τους επιστήμονες που είχαν πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο.

Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε μεγάλη έκπληξη όταν άνοιξε την πλάκα, αφού  ο τάφος βρισκόταν πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι είχαν υπολογίσει οι συσκευές μέτρησης, κάτι που επιβεβαιώνει τη δυσλειτουργία λόγω της μη αξιόπιστης μέτρησης. Εμείς θα προσθέσουμε ότι δεν είναι σωστό να ανκατεύεται η Πίστη με την Επιστήμη. Είναι δύο δρόμοι απαραίτητοι στην ζωή του Ανθρώπου. Είναι το παπούτσι για το κάθε πόδι. Με ένα παπούτσι δεν θα πας μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου