ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Κ. ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ

Τρεις μόλις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου η αττική γη δέχθηκε μέχρι την κοινή Ανάσταση στην σπλάχνα της τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα.
Νωρίτερα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος αποχαιρέτησε τον δικό της άνθρωπο, τον Επίσκοπο που μπορεί να ήταν μικρός στο δέμας, αλλά ήταν πολύ μεγάλος στην ψυχή και γεμάτος από αισθήματα προσφοράς, αγάπης, φιλανθρωπίας, ανεξικακίας.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης από την τοποθέτηση του ως εφημέριος στην ενορία αλλά ακόμα και μετέπειτα που χειροτονήθηκε Επίσκοπος, ήταν ο άνθρωπος που ανασυγκρότησε την ενορία, αποπεράτωσε το Ναό του Αγίου Γεωργίου και διατήρησε μέχρι τελευταίας στιγμής πνευματικούς και φιλικούς δεσμούς με τους εκεί ενορίτες, αναπτύσσοντας μια σχέση ειλικρινή, αλληλοσεβασμού και φροντίδας προς όλους.
Από νωρίς το πρωί όταν και έφθασε η σωρός με το λείψανό στο ναό έσπευσε ο κόσμος να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον μακαριστό Μελίτωνα. Στην θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος με την συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής.
Στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε σε ένα κατάμεστο από κλήρο και λαό ναό, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθώς επίσης και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών καθώς και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Μητροπολίτης Δωδώνης ο οποίος αδελφικά αναφέρθηκε στην γνωριμία του και στην συνεργασία με τον μακαριστό δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου ο οποίος μίλησε για την διακονία του μεταστάντος στα Ιεροσόλυμα τονίζοντας ότι «ο κυρός Μελίτων ήταν σάρξ εκ της σαρκός μας», ενώ μετέφερε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.
Μίλησαν επίσης ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος ως εκπρόσωπος των βοηθών Επισκόπων και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου των Αρμενίων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου κ. Αθανάσιος Ψυχογιός και παιδικοί φίλοι του μακαριστού οι οποίοι μετέφεραν τις βιωματικές εμπειρίες που είχαν με τον Μητροπολίτη Μελίτωνα.
Τελευταίος μίλησε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος ο οποίος μίλησε συγκινημένος για τον άνθρωπο Μελίτωνα και αναφέρθηκε σε καθημερινές οικογενειακές στιγμές καθώς ο μακαριστός είχε το ναό του Αγίου Γεωργίου ως σπίτι του και τον π. Χριστόδουλο ως παιδί του.
Η ταφή έγινε από τον Μητροπολίτη Δωδώνης στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή όπου ο κυρός Μελίτων γεννήθηκε και μεγάλωσε.



Βίντεο σε μαγνητοσκόπηση από τον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνος.

http://orthodoxia.info/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου