ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ

Αναφέρει προσκυνητής που κοινώνησε τελευταία φορά από τα χέρια του.
"Αισθανόμαστε δίπλα του όταν τον πλησιάζουμε τόση συγκίνηση και χάρη. Είπε φέτος ο Λαρίσης του χρόνου εγώ. Ο Λαρίσης κοιμήθηκε τον Ιούλιο. 

Οι μοναχές τον παρακαλούσαν να πάει στο γιατρό. Σας παρακαλούμε Σεβασμιώτατε να προσέχετε την υγεία σας.Έχετε τόσες κουρές μοναχών να κάνετε.

Δεν θα τις κάνω εγώ ο επόμενος θα τις κάνει είπε.

Είχε μεγάλη αγάπη στον Όσιο Δαβίδ Ευβοίας και στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Λίγες μέρες πριν πεθάνει πέρασε από τη μονή Οσίου Δαβίδ χαιρέτησε τους Αγίους του και πήγε σπίτι του στην Χαλκίδα όπου απεβίωσε. Όλοι οι ιερείς και οι μοναχές τον υποδέχτηκαν με δάκρυα στα μάτια. Τον λάτρευαν όλοι. Στην τελευταία του λειτουργία με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος 
στο τέλος της Λειτουργίας είπε:
– Φεύγω Χρυσόστομε
Ο Επίσκοπος Χρυσόστομος έκλαιγε ασταμάτητα. 


Αποκάλυψη Χρυσοστόμου: Ο μακαριστός Παύλος γνώριζε ότι θα αναχωρούσε. 
Έκλαψε όλη η εκκλησία στη Χαλκίδα.

Μία είδηση που σκόρπισε θλίψη σε όλη τη Χαλκίδα γιατί όλοι γνώριζαν τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, αφού καταγόταν από εδώ και ερχόταν πολύ συχνά στην γενέτειρά του πόλη.
Ένας αιφνιδιαστικός θάνατος, βρέθηκε χθες βράδυ χωρίς να έχει τις αισθήσεις του από συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όλα αυτά έγιναν από 9 μέχρι 10 το βράδυ.
Πριν από λίγη ώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος έφτασε το ιερό του σκήνωμα, το οποίο θα παραμείνει μέχρι το πρωί και από εκεί θα αναχωρήσει με πομπή για την Σιάτιστα.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε για να τον αποχαιρετήσει. Όλοι με δάκρυα στα μάτια είχαν να πουν έναν λόγο αγάπης προς το πρόσωπό του. Ήταν ένας Ιερέας με πύρινο λόγο, όπως είπαν, που δεν δίσταζε να μιλά με παρρησία για τα εθνικά θέματα και όχι μόνο.

Αδελφός και φίλος εν Κυρίω του Μητροπολίτη Χαλκίδας κου Χρυσοστόμου, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του από το Ιερό Βήμα κατά το αποψινό τρισάγιο.

Με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε ότι πριν από δύο ημέρες από την εορτή της επετείου του ιδίου (13 Νοεμβρίου 2018), ο μακαριστός Παύλος τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: «Εγώ είμαι υπό αναχώρηση!». Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Σεπτέμβρη, σε μία περιοδεία του στην Εύβοια, τον είχε προειδοποιήσει και του είχε πει ότι «αισθάνεται πως αποχαιρετά τους τόπους απ’ όπου μόλις πέρασε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου