ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Π. ΕΛΠΙΔΙΟΣ ΒΑΓΙΑΝΑΚΗΣ: ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΗΣ...

ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΗΣ...

...Όλος ο κόσμος σε λίγο θα βρίσκεται μέσα στο άγχος. Πριν όμως έλθει αυτό το άγχος του κόσμου, της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων κρατών, εμείς εδώ στην Ελλάδα θα ζήσουμε την μεγάλη θλίψη.

...Την μεγάλη θλίψη γιατί εγκαταλείψαμε το Θεό μας! Εγκαταλείψαμε τον Αρχηγό και τους Προστάτες του Ελληνικού αυτού κράτους, που είναι ο Χριστός μας, η Παναγίτσα μας και οι Άγιοί μας! 
...Θα ταπεινωθούμε πάρα πολύ από αυτούς που πιστέψαμε, γιατί δεν εμπιστευτήκαμε τη ζωή της πατρίδας μας στο Θεό, αλλά στους πολιτικούς ηγέτες.

...Αν θέλετε αυτήν την στιγμή να κερδίσουμε τη σωτηρία μας και να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να μην υποφέρει τόσο πολύ, θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένας δρόμος. Ο τέλειος δρόμος της υποταγής όλων μας στο Βασιλιά και Θεό μας! 
...Πάρα πολλοί Χριστιανοί ήδη έχουν φτιάξει μια πολύ μεγάλη αλυσίδα προσευχής και την συνεχίζουν. Και αυτή η αλυσίδα προσευχής είναι αυτήν την στιγμή που σταματάει, που λιγοστεύει και που ελαχιστοποιεί τους μεγάλους κινδύνους. Εύχομαι να μην σταματήσει. 
...Οι κρυμμένοι Άγιοι συνεχώς κλαίνε και ικετεύουν το Θεό και ο Θεός ακούει τις προσευχές τους και συνέχεια μεταβάλλει, αλλάζει το χρόνο. 
...Ο Θεός ενημερώνει προφητικά μέσα από θείες αποκαλύψεις πολλών αγίων ανθρώπων και μας λέει: 
«Τώρα παιδιά Μου, φύγετε μακρυά από την αγκαλιά του Εωσφόρου, ταπεινωθείτε, πείτε τα λάθη σας, ζητήστε συγγνώμη. Εγώ θα σας συγχωρήσω για όλα σας τα λάθη. Ελάτε στην αγκαλιά Μου, ελάτε στην καρδιά Μου. Εγώ θα σας δώσω σαν πολύτιμα δώρα, δώρα προστασίας, τους Αγίους Μου και τους Αγγέλους Μου. Και σαν μεγάλο αντίδοτο για όλα τα κακά που θα προσπαθήσουν να σας μολύνουν, όχι πλέον εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, μέσα στο σώμα σας και μέσα στο αίμα σας, με αυτά που θα σας ποτίζουν, με αυτά που θα σας ταΐζουν, με αυτά που θα αναπνέετε, σας δίνω την θεία Κοινωνία και τον Αγιασμό».
...Η προσευχή είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά αν δεν παίρνουμε τη θεία Κοινωνία, μην νομίζετε ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή την επιτυχία πάνω στα κακά που ο σατανάς θα επιβάλλει. 
...Η θεία Κοινωνία θα λειτουργεί όμως σαν αντίδοτο μόνο στους ευσεβείς ανθρώπους. Όχι σ’ αυτούς που με δολιότητα και με υπουλότητα θα λένε: «Θα μεταλαβαίνω εγώ και θα κάνω και τις αμαρτίες μου». Όχι. Αυτούς δεν πρόκειται η θεία Κοινωνία να τους βοηθήσει, απεναντίας η κοροϊδία θα τους οδηγήσει πιο γρήγορα στο κακό.
Αυτοί όμως που με απλότητα και ταπείνωση, θα αναζητήσουν την αγκαλιά του Θεού και θα μπουν μέσα στην καρδιά Του, η θεία Κοινωνία σαν αντίδοτο θα τους σώζει από όλα τα πρωτοφανή επιτεύγματα της επιστήμης, τα νανοκατασκευάσματα που θα εμπεριέχονται μέσα σ’ αυτά που θα αναπνέουμε, σ’ αυτά που θα τρώμε και σ’ αυτά που θα πίνουμε. 
...Ο αγιασμός πάλι είναι τόσο σημαντικός που θα έλεγα το εξής: "Κάντε αγιασμό, αγαπητοί μου φίλοι, όλοι οι χριστιανοί να έχετε ένα μπουκάλι αγιασμό πάντα μέσα στο σπίτι σας. Και κάθε μέρα, εσύ γυναίκα που μαγειρεύεις το φαγητό, βάλε λίγο αγιασμό μέσα σ’ αυτό, βάλε λίγο αγιασμό μέσα στο νερό που θα πίνετε". 
...Ξεκινήστε από τώρα, συνηθίστε το από τώρα, γιατί όταν σε λίγο αυτά τα κακά που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη θα κορυφωθούν και θα γίνουν πλέον επίσημη καθημερινή κατάσταση, εμείς θα είμαστε στερεωμένοι και ασφαλισμένοι με τα φοβερά αντίδοτα του Θεού, που είναι η θεία Κοινωνία όποτε πάμε στη θεία Λειτουργία, και σε καθημερινή βάση η προσευχή και ο αγιασμός!

(αποσπάσματα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα 
του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη, Οκτ. 2013)

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

14 σχόλια:

 1. έχετε κάποιο email του πάτερ για προσωπικές δυσκολίες και προβληματισμους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάποιο email. Βρήκα όμως κάποιο τηλέφωνο που ελπίζω να ισχύει: 2241114095.

   Διαγραφή
 2. Επειδή τον ψάχνω και δεν το βρίσκω θα επικοινωνησω σε αυτό το νούμερο. Ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενδιαφέρομαι να μιλήσω μαζί του. Θα επικοινωνήσω σε αυτό το νούμερο. Σας ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Που βρίσκεται ο πατέρας Ελπίδιος σε ποια εκκλησία;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Πατέρας Ελπίδιος είναι ιεραπόστολος της Αφρικής. Δεν βρήκα σε ποια εκκλησία λειτουργεί. Βρήκα όμως κάποιο τηλέφωνο που ελπίζω να ισχύει: 2241114095.

   Διαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Ο Πατέρας Ελπίδιος είναι ιεραπόστολος της Αφρικής. Δεν βρήκα σε ποια εκκλησία λειτουργεί.

   Διαγραφή
 6. Μήπως γνωρίζετε που είναι ο πάτερ ελπιδιος? Το τηλέφωνο που είναι παραπάνω είναι τής Ρόδου οπότε,αποκλείεται να είναι εδώ στην Ρόδο!! Όταν ειμουνα μικρή ερχόταν τακτικά στο σπίτι μάς και ήταν πολύ φίλος με τον θείο μου τον παπά!! Μακάρι να τον ξαναβρώ μετά από τόσα χρόνια!! Εμένα και τον αδερφό μού μάς αγαπούσε πολύ μάς μιλούσε με αγάπη είναι υπέροχος άνθρωπος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι δεν γνωρίζω. Και στο διαδίκτυο δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

   Διαγραφή
 7. Το τηλέφωνο 2241114095 δεν ανήκει στον Πάτερ Ελπιδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Κάποια στιγμή καθώς αναζητούσα πληροφορίες για το που βρίσκεται έπεσα πάνω σε αυτό το τηλέφωνο.

   Διαγραφή
  2. Που βρίσκεται ο πατερ ελπιδιος?? Εχω ακουσει οτι βρίσκεται στη Ρόδο. Ισχει???

   Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται ο π. Ελπίδιος. όσο κι αν το αναζήτησα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω που είναι.

   Διαγραφή