ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΑΙΡΕΣΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ»

Η Κίνα ετοιμάζεται να οδηγήσει σε δίκη τους υπευθύνους ενός από τα φρικιαστικότερα εγκλήματα που συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια: τα έξι μέλη της, παράνομης από το 1995, αίρεσης «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» που τον περασμένο Μάιο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα γιατί αρνήθηκε να τους δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το φρικιαστικό έγκλημα συνέβη σε ένα κατάστημα των McDonald's σε μια μικρή πόλη στην ανατολική Κίνα. Τα έξι μέλη της αίρεσης μπήκαν στο φαστφούντ και ενοχλούσαν τους θαμώνες, ζητώντας τους επιτακτικά τα τηλεφωνά τους προκειμένου να τους εντάξουν στην Εκκλησία τους. Όμως μια 35χρονη κοπέλα αρνήθηκε να τους το δώσει και τότε ένας εκ των συλληφθέντων της επιτέθηκε και τη χτύπησε με μανία, μπροστά στα έντρομα μάτια των πελατών, ενώ οι υπόλοιποι την κλωτσούσαν μέχρι που πέθανε.

Η όλη σκηνή απαθανατίστηκε τόσο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, όσο κι από κάποια κινητά των θαμώνων και προκάλεσε την οργή και τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης. Μετά τη σύλληψη των έξι ατόμων, ένας εκ των δολοφόνων, ο Ζανγκ Λιντόνγκ, δήλωσε αμετανόητος τονίζοντας κατά την ανάκριση πως «την χτύπησα με όλη μου τη δύναμη και πάτησα πάνω της. Ήταν ο δαίμονας κι έπρεπε να την καταστρέψουμε».

Η βιαιότητα με την οποία διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και η δήλωση του Λιντόνγκ έχουν κάνει πολλούς στη Κίνα να μιλάνε για «πλύση εγκεφάλου» που φέρεται να γίνεται στα μέλη της αίρεσης, ενώ άλλοι μιλάνε ανοικτά για μια απειλή για τη δημόσια ζωή της Κίνας. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, πολλά μέλη της αίρεσης έχουν πολλάκις κατηγορηθεί για φόνους, ξυλοδαρμούς και πρόκληση ταραχών, παρόλο που η επίσημη ιστοσελίδα της «Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού» κάνει λόγο για «400.000 οπαδούς της Εκκλησίας που έχουν συλληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να καταπνίξει τη θρησκευτική πίστη στη χώρα».

«Ακόμη κι αν με δείρουν μέχρι θανάτου, η ψυχή μου θα παραμείνει στα χέρια του Θεού. Ο Θεός έχει κάνει τη πίστη μου σταθερή και στιβαρή»,γράφει ένας οπαδός της αίρεσης στην ιστοσελίδα.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές, εκείνων που έχασαν μέλη της οικογένειας τους λόγω της αίρεσης. Αρνούνται να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας τους, υπό τον φόβο των… Ιουδαίων και για να μην δεχτούν μελλοντικά διωγμό ή απειλές για τη ζωή τους. «Η αίρεση είναι ενάντια στην οικογένεια, στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον άνθρωπο. Εκπαιδεύει τα μέλη της να λένε διαρκώς ψέματα στους συζύγους τους. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταστρέψουν πολυετείς οικογενειακές σχέσεις και να ενθαρρύνουν κι άλλους να κάνουν το ίδιο. Και όποιος στο τέλος φανεί πιο αποφασισμένος να αποκόψει τους δεσμούς με την οικογένεια του, στην πορεία καταλαμβάνει υψηλότερα αξιώματα εντός της αίρεσης», λέει ανώνυμα ένας άντρας που κινήθηκε… υπόγεια προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του και τον πεθερό του από τα δίχτυα της αίρεσης.

Η αίρεση, που ιδρύθηκε πριν 25 χρόνια από τον Ζάο Γουέισαν, πιστεύει πως ο Θεός επέστρεψε στη Γη με τη μορφή κινέζας γυναίκας προκειμένου να προκαλέσει τηνΑποκάλυψη. Το 1995 ο Ζάο εγκατέλειψε την Κίνα για τις ΗΠΑ και η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου την αίρεση. 

Μετά την δολοφονία στο McDonald's, η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε την κινεζικές αρχές να αυξήσουν την πίεση στην «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού». Τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά και εφόδους και συλλήψεις.

Η ανάρτηση είναι από το Βήμα στις 14/8/2014

1 σχόλιο: