ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ Ο ΘΕΑΔΕΛΦΟΣ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ Ο ΘΕΑΔΕΛΦΟΣ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ' αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου που η μνήμη του εορτάζεται την 21η Αυγούστου. Ο Ιούδας αυτός ήταν αδερφός του Χριστού και ο κατά σάρκα αδερφός του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφόθεου.

Του αποδόθηκε λοιπόν η προσωνυμία «Θεάδελφος», δηλαδή ένας από τους ετεροθαλείς αδελφούς του Κυρίου, ένα από τα τέκνα του Ιωσήφ, τα οποία αυτός είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο του προτού μνηστευθεί την Θεοτόκο. Γι' αυτό το Συναξάρι θεωρεί τον απόστολο Ιούδα το Θεάδελφο «κατά σάρκα» αδελφό του Ιησού Χριστού, όπως και του Ιακώβου του Αδελφόθεου, πρώτου επισκόπου Ιεροσολύμων.
  
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΘΕΑΔΕΛΦΟΥ

Ο Θεάδελφος Ιούδας, συγγραφέας της ομώνυμης Επιστολής της Καινής Διαθήκης, προστέθηκε στον κύκλο των μαθητών μετά την ανάσταση του Κυρίου. Ο Ιούδας κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Παλαιστίνη, τη Μεσοποταμία και έφθασε μέχρι την Περσία. Επισκέφθηκε και την Έδεσσα της Συρίας. Στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, όπου τον κρέμασαν και τον φόνευσαν με βέλη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου αποστόλου Ιούδα του Θεαδέλφου στις 19 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου