ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΕΝΟΣ!

Ιεροκήρυξ Δημήτριος Παναγόπουλος: Έχουμε ανθρώπους με πολλά χρήματα, που αυτοκτόνησαν. Έχουμε ανθρώπους με μεγάλα αξιώματα, που κατέληξαν σε νευρολογικές κλινικές. Έχουμε ανθρώπους από "καλά σπίτια", που είναι άχρηστοι για τον εαυτόν τους και για τον συνάνθρωπό τους. Γιατί άραγε; Διότι οι άνθρωποι είναι μέσα τους "άδειοι"... Λείπει από την ψυχή τους ο Χριστός. Ο άνθρωπος χωρίς Χριστό, ό,τι και να πετύχει στη ζωή του, θα νοιώθει κενός, θα νοιώθει ότι πάντα κάτι του λείπει, θα νοιώθει πάντα ανικανοποίητος... Πλησιάστε τέτοιους ανθρώπους και θα δείτε, ότι δεν έχουν ειρήνη μέσα τους και παρότι τρέχουν καθημερινώς να ικανοποιηθούν, παραμένουν ανικανοποίητοι.
Ο άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για την ψυχή του, είναι άμυαλος και δυστυχισμένος και ας είναι έξυπνος... είναι άμυαλος! Είναι άμυαλος διότι δεν παραδέχεται ότι υπάρχει Θεός, ότι υπάρχει άλλη ζωή, ότι υπάρχει θάνατος, ότι υπάρχει Κρίση.
Εκείνος που ενδιαφέρεται μόνο για το σώμα του και καθόλου για την ψυχή του, μοιάζουν με εκείνον, που φορτώνει την καρότσα του αυτοκινήτου του, μόνο στην μία πλευρά. Μια μέρα θα τουμπάρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου