ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΪΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ


Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται από διάφορους, προκειμένου να σπιλώσουν την αγιότητα του Γέροντος Παΐσίου και του Γέροντος Ιάκωβου Τσαλίκη, ότι δήθεν οι Γέροντες ήταν Οικουμενιστές θα πω τα εξής:

Ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης προγνώριζε και προφήτευσε την εκλογή του Βαρθολομαίου ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο Γέρων Παΐσιος είπε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη  «Ο Θεός μας έδωσε αυτά τα δύσκολα χρόνια τον καλύτερο Πατριάρχη».
Αυτά δεν κάνουν τους Γέροντες Οικουμενιστές, μιας και είναι γνωστοί για τις θέσεις και τους αγώνες κατά του Οικουμενισμού. Αυτά δείχνουν το καλό πρόσωπο του Βαρθολομαίου έναντι των διεκδικητών του, που προφανώς θα πρέπει να ήταν πιο Οικουμενιστές από αυτόν.
Τα λόγια του Γέροντος Ιακώβου για τον Βαρθολομαίο «Εσύ θα γίνεις Πατριάρχης! Θα ποιμάνεις την Εκκλησία του Χριστού, και σου εύχομαι, σαν Πατριάρχης, να επισκεφτείς το μοναστήρι του οσίου Δαβίδ», σημαίνουν πως θα μπορούσε ο Βαρθολομαίος να εξελιχθεί σ' έναν άξιο ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και αντί για αυτό ακολούθησε το δρόμο του Οικουμενισμού.
Να θυμίσω στους κατηγόρους των Γερόντων, ότι και ο Χριστός διάλεξε τον Ιούδα μεταξύ των μαθητών Του, ενώ γνώριζε πως θα ήταν αυτός που θα Τον πρόδιδε. Θα μπορούσε ο Ιούδας να γίνει από προδότης του Ιησού να γίνει μέγας Απόστολος, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές, εάν δεν έκανε ότι έπραξε. Ο Ιησούς έδωσε την ευκαιρία στον Ιούδα κατά τον Μυστικό Δείπνο να μην πράξει αυτή την ενέργεια. Έτσι ο Ιούδας ελεύθερα επέλεξε το δρόμο της προδοσίας. 
Το ίδιο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Οι Γέροντες τον ξεχώρισαν έναντι των άλλων διεκδικητών. Θα μπορούσε και αυτός να επιλέξει τον ορθό δρόμο και να ποιμάνει με σύνεση την Ορθοδοξία, και αντί για αυτό επέλεξε τον δρόμο του Οικουμενισμού. Όποιος λοιπόν καταλάβει γιατί ο Ιησούς επέλεξε τον Ιούδα για μαθητή Του, θα καταλάβει και τη στάση των Γερόντων έναντι του Βαρθολομαίου.
Ο Θεός ξεχώρισε την αγιότητα των Γερόντων Παΐσιου και Ιάκωβου Τσαλίκη από την εποχή που ήταν εν ζωή ακόμη και τους προίκισε με αρκετά χαρίσματα. Και θα πρέπει να δούμε τις πράξεις των Γερόντων ως πράξεις Αγίων του Θεού και όχι ως απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς με ελαττώματα και πεπερασμένες αντιλήψεις.
Και όσον αφορά τους κατηγόρους των Γερόντων, είναι γνωστό πως η τακτική του διαβόλου είναι να διαβάλλει, για αυτό άλλωστε λέγεται και διάβολος. Και αυτοί το ίδιο κάνουν. Και το κυριότερο ότι δυστυχώς σκανδαλίζουν ένα μέρος των πιστών. Και για αυτό θα δώσουν λόγο στο Θεό. Η αμφισβήτηση της αγιότητας των Γερόντων Παΐσιου, Πορφύριου, Ιάκωβου Τσαλίκη και άλλων σύγχρονων Γερόντων, αποτελεί περιφρόνηση του Θεού και βλασφημία του Αγίου Πνεύματος, γιατί το Άγιο Πνεύμα χαρίζει την αγιότητα στους εκλεκτούς Του.

Γρηγόριος Σ.
Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου