ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Γέρων Εφραίμ Αριζόνας: Ο δρόμος του Θεού είναι φωτεινότατος και φέρνει ευτυχία στον άνθρωπο
 
Τίποτε δέν θέλει ο Θεός. Δεν ζητά ούτε κόπους, ούτε μόχθους, ούτε χρήματα. Θέλει λίγη ώρα να καταθέσουμε τα αμαρτήματά μας, να μας δώσει την συγγνώμη καί μετά να ζήσουμε έναν ίσιο δρόμο, ο οποίος είναι ευτυχισμένος. Δεν είναι ένας δρόμος που φέρνει πικρία, που φέρνει απόγνωση, που φέρνει κακό στον άνθρωπο. Όχι. Ο δρόμος του Θεού είναι φωτεινότατος, φέρνει χαρά, φέρνει υγεία ψυχοσωματική, φέρνει ειρήνη, φέρνει γαλήνη και ευτυχία στον άνθρωπο.
Ο Χριστός είναι η απέραντη ευτυχία του ανθρώπου, ενώ ακολουθώντας την αμαρτία, τον δρόμο του διαβόλου, ο διάβολος είναι πάμφτωχος, δεν έχει τίποτε το καλό επάνω του. Και όποιος του κάνει υπακοή, του δίνει απ' ό,τι έχει. Καί σαν δυστυχής, δυστυχίες δίνει σε όποιον ακούει τις συμβουλές του.
Ενώ ο Χριστός, όταν του κάνουμε υπακοή, μας δίνει ό,τι έχει. Ο Χριστός είναι φως, μας δίνει φως. Ο Θεός είναι παράδεισος, μας δίνει παράδεισο. Ο Θεός είναι συγγνώμη. συγγνώμη μας παρέχει. Ο Θεός είναι ζωή, μας δίνει ζωή. Είναι αιώνια ευτυχία, αιώνια ευτυχία μας χαρίζει εντελώς δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου