ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΕΝΤΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ

 Η Ηγουμένη της Μονής Σεντνάγια της Συρίας
για την Παναγία που ανέστησε μουσουλμάνο
 
Πολλοί έχουν ακούσει το θαύμα που έκανε η Παναγία της Μονής Σεντνάγια στη Συρία με τον μουσουλμάνο που σκότωσε ο ταξιτζής και η Παναγία τον ανέστησε. Ωστόσο μέχρι πρόσφατα η Μονή επίσημα δεν είχε επιβεβαιώσει το γεγονός.
Η μοναδική πηγή για αυτό φαινόταν να είναι ένας Έλληνας αρχιμανδρίτης από τα Ιεροσόλυμα, στην Μονή Σεντνάγια των Ιεροσολύμων, τον οποίο είχε επισκεφθεί ο πρώην μουσουλμάνος. Πρόσφατα η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ακυλίνα επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για θέμα υγείας της.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από εμφάνιση του αγίου Παϊσίου, η Ηγουμένη επισκέφθηκε το ναϋδριο του Αγίου, όπου υπάρχει αγιογραφημένη η Παναγία της Σεντνάγια.
 
Η Ηγουμένη διηγήθηκε το θαύμα, ακριβώς όπως της το διηγήθηκε ο ίδιος ο μουσουλμάνος, στον οποίο συνέβη και ο οποίος μετά το περιστατικό ήλθε στην μονή για να εκπληρώσει το τάμα του και να ευχαριστήσει την Παναγία.
Η Ηγουμένη διηγείται:
Κάποιος μουσουλμάνος από το Μπαχρέιν επισκέφθηκε το μοναστήρι τους. Ο άνθρωπος έκλαιγε πολύ, επειδή οι γονείς του τού έκαναν φοβερό πόλεμο να χωρίσει την γυναίκα του, επειδή δεν είχαν παιδί.
Όμως αυτός αγαπούσε πολύ την γυναίκα του και δεν ήθελε να την χωρίσει. Οι μοναχές του έδωσαν ένα βαμβάκι με λαδάκι της Παναγίας για αυτόν και για την γυναίκα του. Πριν φύγει από το μοναστήρι, ο πλούσιος μουσουλμάνος έκανε τάμα και είπε ότι, αν η Παναγία μου δώσει ένα παιδί, θα έλθω να φέρω κάτι για το μοναστήρι. Μετά από ένα χρόνο και αφού είχε αποκτήσει παιδί, τηλεφώνησε στον ίδιο ταξιτζή στην Δαμασκό, να έλθει να τον πάρει στο μοναστήρι, για να εκπληρώσει το τάμα του.
Όπως τον πήγαινε για το μοναστήρι, ο ταξιτζής τον σκότωσε, του πήρε τα χρήματα που προοριζόταν για το τάμα του, του έκοψε το κεφάλι και τον έβαλε στο πόρτ-μπαγκάζ. Όπως επέστρεφε πίσω στη Δαμασκό, από το πόρτ-μπαγκάζ του ταξί άρχισαν να στάζουν αίματα. Κάποιος φαίνεται τηλεφώνησε στην Αστυνομία ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο από το οποίο στάζει αίμα και ήλθαν και τον σταμάτησαν στον δρόμο.
Καθώς ο ένας τροχονόμος άνοιγε το πόρτ-μπαγκάζ, ακούει μέσα από αυτό μία φωνή που τού έλεγε:
-Κλείσε, τελειώνω τα τελευταία ράμματα.
Και αυτός αμέσως το κλείνει. Φοβήθηκαν μόλις άκουσαν την φωνή.
Μετά από λίγο ο κύριος από το Μπαχρέιν βγήκε από το πορτ-μπαγκάζ και ο ταξιτζής άρχισε να φωνάζει:
-Εγώ τον σκότωσα, εγώ τον σκότωσα, πώς αυτός ζει;;;
Ο ταξιτζής είχε τρελαθεί.
Η αστυνομία τότε πήρε τον άνθρωπο που είχε έλθει από το Μπαχρέιν για να εκπληρώσει το τάμα του και τον ανέβασε στο μοναστήρι.
Αυτά διηγήθηκε η Ηγουμένη Ακυλίνα στις 7 Οκτωβρίου του 2017 στο ναΰδριο του Αγίου Παϊσίου στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου