ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΔΕΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑΤάγματα και οργανώσεις που οδήγησαν στο όνομα των ιδεολογιών και των προφητειών τους δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο, είτε μέσω μαζικών αυτοκτονιών, είτε μέσω δολοφονιών.
Από τους εξωγήινους που δημιούργησαν τους ανθρώπους και ήθελαν να τους μεταφέρουν στις πύλες του παραδείσου, μέχρι την Ουτοπία που οδήγησε στην αυτοκτονία 900 ανθρώπους. Οι δέκα οργανώσεις των οποίων οι ιδεολογίες έβαψαν με αίμα την ιστορία.

1. Ο Ναός του Λαού

Το τάγμα δημιουργήθηκε από τον αιδεσιμότατο Jim Jones σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια Ουτοπία. Το σχέδιο οδήγησε στη σφαγή της Αμερικάνικής κωμόπολης Jonestown, όπου περισσότεροι από 900 μέλη του τάγματος αυτοκτόνησαν πίνοντας δηλητήριο, στο όνομα του δόγματος.  
2. To Ραελιανό Κίνημα

Το κίνημα υποστήριζε ότι οι εξωγήινοι έφτασαν στη Γη πριν από περίπου 25.000 χρόνια και δημιούργησαν τους ανθρώπους. Το δόγμα είχε σκοπό τη διασφάλιση της αιώνιας ζωής μέσω της κλωνοποίησης και της μεταμόσχευσης μυαλού, οι πρακτικές του οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο.


3. Το παρακλάδι των Διαβυδιανών

Ήταν ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά τάγματα που χρησιμοποιούσε σημαντικά όπλα και πυρομαχικά ώστε να είναι έτοιμοι για την Ημέρα της κρίσης. Η εγκληματική τους δράση οδήγησε σε μια πολιορκία περίπου 51 ημερών της Ένωσής τους από το FBI. Περίπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις μάχες μεταξύ των αστυνομικών και των μελών της οργάνωσης.


4. Η αποκατάσταση των Δέκα Εντολών

Ήταν μια σκληροπυρηνική Καθολική Οργάνωση που πίστευε ότι το 2000 θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Όταν έφτασε ο καιρός και η προφητεία δεν εκπληρώθηκε οι ηγέτες του δόγματος προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες των πιστών. Στόχος ήταν οι προβλέψεις να βγουν αληθινές, ακόμη και αν χρειαζόταν να δολοφονήσουν τα μέλη του δόγματος.

5. Η οικογένεια Manson

Το δόγμα, τα μέλη του οποίου θεωρούνταν μεταξύ τους οικογένεια, πίστευε ότι θα εκδηλωνόταν ένας καταστρεπτικός φυλετικός πόλεμος. Έτσι, το 1969 η οργάνωση πραγματοποίησε μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων στοχοποιώντας διάφορες κοινωνικές ομάδες, με την ελπίδα ότι θα ξεκινούσε ο πόλεμος και η προφητεία τους θα εκπληρωνόταν. 
6. Chen Tao

Ήταν μια οργάνωση που πίστευε πως ο Θεός θα τους έσωζε από τον αμαρτωλό κόσμο με εναέρια μέσα, έτσι περίμεναν τη διάσωση. Παράλληλα, το 1998 προέβλεψαν ότι ο Θεός θα εμφανιζόταν στο αμερικάνικό κανάλι 18 για να τους δώσει τα μηνύματά του. Δεν εμφανίστηκε ποτέ.


7. Aum Shinrikyo

H οργάνωση είχε εμμονή με το ξέσπασμα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου και για αυτό είχε επιδοθεί σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Η σημαντικότερη από τις οποίες, ήταν αυτή που σημειώθηκε στο μετρό του Τόκιο το 1995 και στοίχισε τη ζωή σε 13 πολίτες.


8. Το τάγμα του Ηλιακού Ναού

Αποτέλεσε μια από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις που δρούσε κυρίως το 1990. Η οργάνωση μάλιστα είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας τη δεκαετία του 1990.
Μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του τάγματος περιλάμβαναν ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Στόχος της οργάνωσης ήταν η σωστή προετοιμασία του κόσμου για τη Δευτέρα Παρουσία.


9. Ha no Hana

Ήταν το δόγμα που ειδικευόταν στη "ποδομαντεία", αυτό που έκαναν, δηλαδή, οι "Ιερείς" του ήταν να διαβάζουν το πέλμα του ποδιού και να εντοπίσουν τις ασθένειες ή τα προβλήματα του οργανισμού που ήταν αδύνατο να διαγνωστούν από τους γιατρούς και έταζαν θεραπείες που οδηγούσαν συχνά στο θάνατο. Τα μέλη της οργάνωσης έφτασαν να απαριθμούν τα 30.000 άτομα.


10. Η πύλη του Παραδείσου


Το συγκεκριμένο δόγμα πίστευε πως ένα διαστημικό σκάφος εξωγήινων θα τους μετέφερε στις πύλες του παραδείσου. Μάλιστα το 1997, 39 από τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν ομαδική αυτοκτονία, ελπίζοντας πως το διαστημόπλοιο που θα μετέφερε τις ψυχές τους ακολουθούσε τον κομήτη Hale Βopp, που περνούσε τότε από τη Γη.

ΠΗΓΗ: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου