ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Narcis Virgiliu [που τις δημοσίευσε με τον τίτλο: "Μαμά, Γιατί...;" ("Mami, de ce…?)].

Ο ίδιος δήλωσε “Αν έστω και μια μελλοντική μαμά επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο, λόγω του παρόντος άρθρου και ακυρώσει την άμβλωση, τότε να ξέρετε ότι, εγώ και η γυναίκα μου, μας ενδιαφέρει να είμαστε νονοί αυτού του παιδιού.”

Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές και ακατάλληλες για μικρά παιδιά. Όταν τις είδα δεν βρέθηκα καν σε δίλημμα, εαν θα έπρεπε να τις δημοσιεύσω ή όχι.

Πολλές φορές τα λόγια δεν έχουν αξία. Οι εικόνες όμως έχουν…

Όταν ήμουν στο Λύκειο, ο Θεολόγος μας μας έδειξε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις εκτρώσεις. Μιλάμε για το 1985-86. Ήταν λίγο καιρό πριν οι εκτρώσεις γίνουν νόμιμες. Το βίντεο είχε γυριστεί από κάποιο γιατρό τότε, που είχε κάνει αρκετές εκτρώσεις, ώσπου συνειδητοποίησε ότι σκότωνε ζωντανά ανθρωπάκια…
Ήταν ένα βιντεάκι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Όχι τόσο οι λεπτομέρειες που έδειχνε, όσο η εικόνα που έμπαινε η λαβίδα του γιατρού μέσα, προσπαθώντας να πιάσει το κεφάλι ή το σώμα του εμβρύου και να το πολτοποιήσει, όπως και στις φωτογραφίες. Ακόμη θυμάμαι τις μάταιες προσπάθειες του εμβρύου για ν’ αποφύγει τη λαβίδα του γιατρού. Θα παρομοιάσω το έμβρυο με το ψάρι στη γυάλα που μάταια προσπαθεί να ξεφύγει από τον διώκτη του. Τελικά η λαβίδα είχε πιάσει το κεφαλάκι του εμβρύου και το πολτοποίησε, τραβώντας το έξω.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΝ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.

Και για όποιον αμφιβάλλει δεν έχει παρά να δει κι ο ίδιος κάποιο βιντεάκι με τις αντιδράσεις του εμβρύου την ώρα της έκτρωσης…











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου