ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΟΨΗ «ΩΜΟΦΟΡΙΩΝ» ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΕΛΙΑΝΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΤΙΜΙΑΣ

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΟΨΗ  ‘’ΩΜΟΦΟΡΙΩΝ’’ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΕΛΙΑΝΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΑΤΙΜΙΑΣ
(Με τέτοιους ‘’συνεργάτες’’ στο ΠΣΕ, θα δοθεί η  ‘’κοινή μαρτυρία’’;)
Του  Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Το Αρχιερατικό ωμοφόριο το οποίο συμβολίζει τον Καλό Ποιμένα και Λυτρωτή, τον σώζοντα το απολωλός πρόβατο, ‘’μετατρέπεται’’ βλάσφημα από αιρετικούς ψευδεπισκόπους της επισκοπελιανής ‘’εκκλησίας’’, σε συνένοχο παθών απωλείας. 
Το ‘’ωμοφόριο’’ κάποιων  αιρετικών ψευδεπισκόπων  παρουσιάζεται με τα χρώματα των ομοφυλοφιλικών φεστιβάλ (όπως ο ψευδεπίσκοπος της επισκοπελιανής ‘’εκκλησίας’’ στην επίτιτλη φωτογραφία).

Φυσικά θα ήταν ατόπημα μέγα να δεχθεί κανείς, ότι αυτό που θέτουν οι αιρετικοί επισκοπελιανοί ψευδεπίσκοποι   στους ώμους τους είναι αρχιερατικό ωμοφόριο.  Δεν  υπάρχει Ιερωσύνη και φυσικά Αρχιερωσύνη στους αιρετικούς και ως εκ τούτου αυτό που θέτουν οι αιρετικοί ψευδεπίσκοποι στους ώμους τους δεν είναι Αρχιερατικό ωμοφόριο.
Ο Απόστολος Παύλος στην Προς Ρωμαίους Επιστολή του, αναφέρει «αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν.  Ομοίως δε και οι άρρενες, αφέντες  την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν» (Ρωμ.1,26).   Ο λόγος τούτος του Αποστόλου Παύλου συνεχίζει με τα χαρακτηριστικό λόγο,  «πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού». 
Το «εις εστέ εν Χριστώ Ιησού» που ακολουθεί, ο Απόστολος Παύλος, δείχνει τόσο το εκκλησιολογικό κάλλος, όσο και το πώς πρέπει να είναι ο πραγματικός Χριστιανός.  Συνεπώς η αρχιερατική ποιμαντική έγνοια ουδέ επ’ ελάχιστον δεν επιτρέπει εκπτώσεις απωλείας στην εν Χριστώ ζωή. 
Δεν είναι τυχαίο που ο εψηφισμένος Επίσκοπος, κατά την τάξη την γινομένην επί χειροτονία Επισκόπου ομολογεί το εξής: «Ομολογώ πάντας τους υπ’ αυτών, ως φωτιστικής Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος οδηγουμένων, εκτεθέντας όρους της Πίστεως, και τους Ιερούς Κανόνας, ους οι Μακάριοι εκείνοι, προς την της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας διακόσμησιν και την διάνοιαν της Ευαγγελικής θείας διδασκαλίας συντάξαντες, παρέδωκαν τη Εκκλησία»


Σε περίπτωση καθαίρεσης κάποιου Αρχιερέως, αυτό που του αφαιρείται είναι το ωμοφόριο. Το ωμοφόριο, το διακριτικό αυτό Αρχιερατικό άμφιο, βλασφημείται από αιρετικούς ψευδεπισκόπους της επισκοπελιανής ‘’εκκλησίας’’, παρουσιαζόμενο με τα χρώματα των ομοφυλοφιλικών φεστιβάλ. Ο λύκος δεν είναι δυνατό να γίνει ποιμένας.  Αντί η θεραπεία του δαιμονιώδους αυτού πάθους της ομοφυλοφιλίας, να γίνεται η προβολή του;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου