ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Η ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Οι Ορθόδοξοι «ποτέ δεν καυχώνται εν τω ανθρώπω»
- Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς -
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Με μεγάλο προβληματισμό και λύπη παρατηρούμε το παραλήρημα  αρκετών για την επικείμενη  επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.  Για τούτο παρατηρήθηκε το φαινόμενο, άνθρωποι με δεδηλωμένο το αντιεκκλησιαστικό μένος των, να υπερασπίζονται υπερβαλλόντως την παρουσία ‘’των τριών ιεραρχών’’ όπως γράφουν, συμπεριλαμβάνοντας στους Ιεράρχες της Μίας Αγίας Εκκλησίας και τον εκτός Εκκλησίας, ‘’αλάθητο’’ Πάπα Φραγκίσκο*.   Και όλα τούτα γιατί πρωτίστως θα επισκευθεί ο Πάπας Φραγκίσκος τη Λέσβο.

Έδωσαν τέτοια σημασία και δημοσιότητα για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, που εμφανώς υποβάθμισαν τους συνοδεύοντες αυτόν, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.  Αμφιβάλλει κανείς ότι η κοσμική ακτινοβολία του Πάπα Φραγκίσκου, έχει επισκιάσει όλους όσους θα παρευρεθούν στις 16 Απριλίου στη Λέσβο;
Εξάρσεις ιδεολογικού ανθρωπισμού χωρίς Θεόν ακούσαμε αρκετές αυτές τις μέρες.  «Εις τον ορθόδοξον χριστιανόν τίποτε δεν γίνεται κατά άνθρωπον, αλλά τα πάντα γίνονται κατά Θεάνθρωπον», λέγει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.
Αν παρατηρήσει κανείς τις προβαλλόμενες φωτογραφίες σε μέσα ενημέρωσης, θα παρατηρήσει σε αρκετές μια ανισοπροβολή της κοσμικής ακτινοβολίας του Πάπα.   Αυτός αποτελεί το επίκεντρο της κοσμικής προβολής, χωρίς καμιά αμφιβολία.  Μια φωτογραφία που προβλήθηκε χθες με πρώτο πλάνο τον Πάπα και πίσω στο μέγεθος της παλάμης του, στη γωνία αριστερά ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, καταμαρτυρεί ποιος ελκύει τα φώτα της κοσμικής δημοσιότητας. 
Αποτέλεσμα του παραληρήματος τούτου, είναι να προσωποποιούν αρετές στο όνομα του Πάπα.  Οι υπερβολές στους μεγάλους τίτλους όπως ‘’Ο Πάπας των πτωχών τώρα και Πάπας των προσφύγων’’. ‘’Ο Πάπας των προσφύγων’’, όμως δεν θα φέρει ούτε και ένα εκατομμύριο από την τράπεζα του Βατικανού, τη γνωστή και ως ‘’Ινστιτούτο για τα έργα της Θρησκείας’’ (Instituto per le Opere di Religione - IOR), για τους πρόσφυγες της Λέσβου. 
Αν παρατηρήσει κανείς τα παραληρήματα του πλήθους στις χώρες που επισκέπτεται ο Πάπας, θα προσμετρήσει το μέγεθος της προσωποληπτικής εκτροπής, απότοκο της αποκοπής των Παπικών από την Εκκλησία, και της εμμονής – αποδοχής ανθρώπου ‘’αλαθήτου’’.
Οι Ορθόδοξοι «ποτέ δεν καυχώνται εν τω ανθρώπω· ποτέ δεν μένουν μόνον με την γυμνήν ανθρωπίνην φύσιν· ποτέ δεν ειδωλοποιούν τον ανθρωπισμόν», αναφέρει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. 

* Για όσους αμφιβάλλουν γιατί δεν προσμετρούμε και τον Πάπα Φραγκίσκο στους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ας ακούσουν τη φράση Ορθόδοξης ακρίβειας του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς που λέγει «Δοκίμασε την πίστιν σου και έλεγξε την με το Σύμβολον της πίστεως».

http://aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου