ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ, Ο «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ» ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΘΑΥΜΑΤΑ»

Ως εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης εκκλησίας ονομάζει τον «μητροπολίτη Ιλαρίωνα», με ανακοίνωσή της,  η αρχιεπισκοπή Κρήτης.   

Μετά τις αποκαλύψεις για τον μητροπολίτη που αναστατώνει την Κρήτη, η αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι «ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους ''σταυρώσει'' και δήθεν να τους θεραπεύσει, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση  

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης.   Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής.   Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει.   Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.   Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος.   Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο  την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες».

Ποιο είναι το προφίλ του

Στις φωτογραφίες και στις αναρτήσεις του στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εμφανίζεται να επισκέπτεται ακριβά σαλόνια, να διαμένει (ή να φιλοξενείται) σε ακριβά ξενοδοχεία, να κάνει παρέες και να φωτογραφίζεται κυρίως με κυρίες στις οποίες κηρύττει... Έχει βαμμένο ξανθό μαλλί και γένι και φορά συνήθως λευκό ή κόκκινο ράσο, μοιάζοντας περισσότερο με κάποιον των κοσμικών σαλονιών παρά ιερωμένο!

Είναι Κρητικός, και εμφανίζεται εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα "Παναγία Θεραπεύτρια", όπου είναι και η έδρα του.  
Κάποιοι λένε ότι στις συνάξεις που οργανώνει μοιράζει μύρο και... κάνει "θαύματα"! Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι που τον ακολουθούν περίπου ως προσωπικοί οπαδοί του, τον αντιμετωπίζουν τουλάχιστο σαν κάτι... "ιερό" και "θαυματουργό"!  

"Ότι ακουμπάτε του δίνεται πνοή Θεού καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας...εις υγείαν σάς Δέσποτα μου σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν… καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας...!!!", έχει γράψει μια από τους οπαδούς του σε ανάρτησή του στην οποία εμφανίζεται σε σαλόνι ξενοδοχείου να πίνει το ποτό του!  


Και κάποια άλλη, στην ίδια φωτογραφία: "κάθε μέρα και ενα θαύμα.... δεν είναι τυχαίο... πρωτα απο τις Μαριες.... χθες Ενα... σήμερα Αλλο... Να είστε πάντα ευλογημένος και εμείς όλοι που σας αγαπάμε να μας δίδετε την Ευλογία σας......." 

1 σχόλιο:

  1. ΑΙΣΧΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΧΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή