ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΡΗΤΗΣ" ΙΛΑΡΙΩΝΑ

Στις 31 Μαΐου ανάρτησα κάποιο άρθρο μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία περιείχε και την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης για τον υποτιθέμενο «Σεβασμιώτατο Κρήτης» Ιλαρίωνα.
Σήμερα το πρωΐ λοιπόν μου στέλνει ένα email ο «Σεβασμιώτατος», στο οποίο με απειλούσε με δικαστική αγωγή εάν δεν απέσυρα την ανάρτηση.
Του απαντώ ότι κατέβασα την ανάρτηση, αλλά να μη θαρρεί θα τη γλιτώσει, γιατί υπάρχει και Θεός.
Μου στέλνει και δεύτερο email, στο οποίο μου έλεγε να ζητήσω και δημόσια συγνώμη.
Οπότε απαντώ λοιπόν «Σεβασμιώτατε».

«Σεβασμιώτατε» δεν μπορώ να καταλάβω τι τον ενόχλησε στην ανάρτηση. Η αλήθεια είναι ότι πριν την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης, ο συντάκτης του άρθρου τον αποκαλούσε μητροπολίτη «μαϊμού». Εάν αυτό ενόχλησε τον «Σεβασμιώτατο», εγώ από την πλευρά μου, γιατί έτσι μου επιτάσσει η χριστιανική μου ιδιότητα, ασφαλώς και ζητάω ταπεινά συγνώμη από τον «Σεβασμιώτατο», που αναμάσησα τη συγκεκριμένη έκφραση του συντάκτη.
Δεν ξέρω βέβαια τι άλλο τον ενόχλησε. Μήπως επειδή αμφισβητούμε τον τίτλο του «Σεβασμιώτατου» στο πρόσωπό του; Και γι’ αυτό «Σεβασμιώτατε» σας ζητάω ταπεινά συγνώμη, γιατί ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει. Αυτός «Σεβασμιώτατος», εγώ «Πατριάρχης», ο άλλος «Πλανητάρχης», ο άλλος «Ναπολέων» κλπ.
Δεν ξέρω βέβαια τι άλλο τον ενόχλησε. Μήπως επειδή αμφισβητήσαμε ότι αυτοαποκαλείται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και πρόεδρο της ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης»; Και γι’ αυτό «Σεβασμιώτατε» σας ζητάω ταπεινά συγνώμη, γιατί ο καθένας είπαμε ότι μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει. Αν και εδώ δανειστήκατε τον τίτλο από τον πραγματικό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.
Τι άλλο μπορεί να τον ενόχλησε; Μήπως επειδή αμφισβητήσαμε την εκκλησία του; Εντάξει «Σεβασμιώτατε» σας ζητάω ταπεινά συγνώμη και γι’ αυτό. Ασφαλώς και έχετε το δικαίωμα να ονομάζετε την εκκλησία σας όπως θέλετε. Πέστε την και «Μητρόπολη Κρήτης» και όπως αλλιώς θέλετε.
Δεν ξέρω τι άλλο τον ενόχλησε. Αλλά αυτό που ξέρω ότι όπως και να ονομάζεται αυτός και η εκκλησία του, πάντως δικός μας Μητροπολίτης στη δική μας Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι. Όπως βλέπετε δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία προσβλητική ή υβριστική έκφραση γύρω από το πρόσωπό του. Εάν παρόλα αυτά νομίζει ο «Σεβασμιώτατος» Ιλαρίων ότι προσβάλλεται, ας με πάει όπου θέλει. Γελάει όμως καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.

Και για να είμαστε ακριβείς η Αρχιεπισκοπή Κρήτης διοικείται από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, υπέρτιμο και έξαρχο Ευρώπης, κ. Ειρηναίο.
Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης αποτελείται από τους εξής Μητροπολίτες και Ιερές Μητροπόλεις:
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου κ. Νεκτάριο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου