ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

«ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/ Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μάθημα των Θρησκευτικών, σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα αφενός μεν την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού στους Έλληνες Ορθοδόξους μαθητές, και αφετέρου τον εμπαιγμό που υφίσταται η Εκκλησία της Ελλάδος από τον αρμόδιο φορέα, που διεξαγάγει τον υποτιθέμενο διάλογο με την Εκκλησία εκ μέρους της Πολιτείας».

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά:
παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και τον Νόμο 1566/1985. Ακυρώνουν ξεκάθαρα τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατρέποντάς το σε ένα πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό μάθημα, τη στιγμή που στις 22 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διδασκαλία του έχει χαρακτήρα ομολογιακό.

Με τους Φακέλους Μαθητή (Φ. Μ.) που δόθηκαν στα παιδιά μας επιχειρείται η εξίσωση της μοναδικής Αλήθειας, της Αλήθειας του Ιησού Χριστού, με τις πλάνες των άλλων θρησκειών, δημιουργώντας σύγχυση ιδίως στους μικρούς μαθητές.

Το γεγονός ότι στους Φ. Μ. ορισμένων τάξεων η αναφορά στα άλλα θρησκεύματα περιορίζεται σε λιγότερες σελίδες, συγκριτικά με άλλες τάξεις, αποτελεί φανερή προσπάθεια του Υπουργείου να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των περισσοτέρων γονέων, κατά τη λαϊκή ρήση. Αυτό που μένει σαν γενική εντύπωση από τους Φ. Μ. , είναι ο υποβιβασμός της Ορθοδοξίας στο επίπεδο των άλλων θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν τη σωτηρία στους ανθρώπους».

Καταλήγει: «Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Καθολικούς να διδάσκονται τα ομολογιακά τους θρησκευτικά και με τους δασκάλους που οι ίδιοι επιθυμούν (Νόμος 4235/14 άρθρο 68 και Νόμος 4386/16 άρθρο 55).

Απαιτούμε να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.

Συντασσόμαστε με τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες των γονέων και επικροτούμε τις κατά πάντα νόμιμες ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις συνέπειες της συγκριτιστικής διδασκαλίας του μαθήματος.

Καλούμε τους Έλληνες δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, να απαιτήσουν από τις συνδικαλιστικές κινήσεις που τόσα χρόνια ψηφίζουν και από τη ΔΟΕ, να σταθούν την ύστατη αυτή ώρα στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν την απόσυρση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και των Φ. Μ.

Τέλος, με βαθύτατο σεβασμό παρακαλούμε την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγραμμάτων Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου