ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η πρωτοβουλία «Μαμά, μπαμπάς και παιδί» συγκέντρωσε πάνω από 1.000.000 υπογραφές και πλέον μπορεί να γίνει πρόταση νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον ορισμό της οικογένειας ως ένωσης άνδρα και γυναίκας. Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία στην Ελλάδα υλοποιήθηκε από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που ήταν υπεύθυνη για τη συγκέντρωση υπογραφών όσων Ελλήνων πολιτών συμφωνούσαν με την πρωτοβουλία.

Παρά τα εμπόδια (πολλοί δεν το πληροφορήθηκαν, άλλοι υπέγραψαν, αλλά χωρίς αριθμό ταυτότητας, με αποτέλεσμα η υπογραφή να είναι άκυρη, πολλοί θρησκευόμενοι δεν κατάλαβαν καλά τη σημαντικότητα του εγχειρήματος και δεν υπέγραψαν, επειδή δεν τους άρεσε το γεγονός ότι δεν διοργανώθηκε αποκλειστικά και μόνο από ορθόδοξους χριστιανούς κ.ά.), τελικά η Ελλάδα υπερέβη τον αριθμό υπογραφών που της είχε ανατεθεί να φτάσει. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τελικά θα ψηφιστεί η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, αλλά η πρωτοβουλία είναι σημαντική για να ακουστεί ότι υπάρχει και αυτή η φωνή των Ευρωπαίων πολιτών, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό, όπου το ομοφυλοφιλικό κίνημα έχει αποθρασυνθεί στη χώρα μας, με γεγονότα όπως το γελοίο και αντιαισθητικό show του athens pride, το νομοθέτημα για την ταυτότητα φύλου και ο άξονας των εμφύλων ταυτοτήτων στα σχολεία, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου