ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!

Του Γιάννη Παπανικολάου

Είναι λογικό μετά από μία τέτοια ξαφνική συμφωνία διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους από Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο να πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης και να μην λείπουν οι έντονες αντιδράσεις από το σύνολο του κλήρου και όχι μόνο.

Το ερώτημα που θέτουν οι κληρικοί είναι γιατί κρατήθηκε μυστική η συμφωνία από το σύνολο του κλήρου και ανακοινώθηκε από το Μαξίμου κατά την διάρκεια του προκαθορισμένου ραντεβού Ιερώνυμου-Τσίπρα.
Είναι εύλογο να πούμε ότι η περίφημη συμφωνία έπρεπε και ήταν υποχρεωμένη η πολιτεία να ρωτήσει το σύνολο του κλήρου προτού αποφασίσει την σύναψη σχετικού συμφώνου για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους…
Το ξαφνικό της συμφωνίας και ο χρόνος που έγινε λίγες ώρες μετά το Eurogroup της Δευτέρας δείχνει περίτρανα ότι καταπατήθηκαν ιστορικές συμφωνίες του παρελθόντας για χάρη των Γερμανών δανειστών μας οι οποίοι έδωσαν οδηγίες για την τελική συμφωνία!
Δεν είναι λίγοι αυτοί πού υποστηρίζουν πια ότι η συμφωνία τέθηκε στο τραπέζι των δανειστών μας και υλοποιήθηκε από τον κ.Τσίπρα αφου ουσιαστικά άνοιγε τον δρόμο συμμετοχής των ξένων στα Εκκλησιαστικά δρώμενα…
Ένα «ντίλ» που σίγουρα θα γράψει με τα μελανά γράμματα του κλήρου την μελλοντική εκκλησιαστική ιστορία του τόπου.
Το θέμα είναι θα εγκριθεί από την Εκκλησία και το κράτος στο τέλος;
Ήδη Εκκλησιαστικοί παράγοντες είναι ετοιμοπόλεμοι και απειλούν με μαζικές κινητοποιήσεις.
Αν δεν ψηφιστεί από τους Μητροπολίτες η συμφωνία θα είναι άκυρη.
Ήδη οι κληρικοί αντιδρούν εύλογα με απειλές κινητοποιήσεων.
Τώρα το σχέδιο είναι η Eκκλησία της Ελλάδος να διαχειρίζεται αποκλειστικά πλέον 10.500 κληρικούς και 200 εκατομμύρια ευρώ, πάλι με έξοδα του κράτους.
Γιατί δέχτηκε ο Ιερώνυμος κι η ΔΙΣ αυτή τη συμφωνία; (καθώς χτες τέθηκε υπόψη της)
Επειδή η ανώτατη Ιεραρχία πλέον αποκτά υπερεξουσίες πάνω στους κληρικούς: μπορούν άνετα πλέον εσωτερικά να αναπροσαρμόζονται οι μισθοί σε οποιοδήποτε πρόσωπο, άρα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στους κύκλους των υψηλά ισταμένων, αλλά και απολύσεις «αντιφρονούντων» και προσλήψεις «φίλων».
Γιατί δέχτηκε με προθυμία ο Τσίπρας;
Επειδή δημιουργούνται πλέον 10.500 νέες πρόσθετες μόνιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.
Ικανοποιείται η τήρηση της ετήσιας αναλογίας εισόδου/εξόδου δημοσίων υπαλλήλων βάσει συμφωνίας με τους εταίρους και υπάρχει πλέον άπλετος χώρος για νέα ρουσφέτια.
10.500 μόνιμοι κομματικοί φίλοι σημαίνει 30-40.000 άτομα εκλογικής δύναμης αν υπολογίσουμε και τα οικονομικά εξαρτώμενα πρόσωπα των προσληφθέντων.
Άλλωστε αυτό το κόλπο γίνεται εδώ και πολλά χρόνια: φτιάχνουμε οργανισμούς και εταιρείες του δημοσίου, τους δίνουμε κρατικά κονδύλια και λέμε ότι οι υπάλληλοι των οργανισμών και εταιρειών αυτών δεν ανήκουν τυπικά στο δημόσιο.
Έτσι τυπικά έχουμε 600.000 δημόσιους υπαλλήλους και ουσιαστικά 1 εκατομμύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου