ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η EΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ GRACE ROAD CHURCH ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΕΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ … ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ


Στο βίντεο που παραχώρησε η τοπική αστυνομία στον Guardian καταγράφει βίαιες επιθέσεις κατά μελών της αίρεσης Grace Road Church στη Νότια Κορέα και τα νησιά Φίτζι, όπου κατέφυγαν περίπου 400 μέλη της οργάνωσης, όταν η αρχηγός Σιν Οκ Γιου προέβλεψε λιμό στην κορεατική χερσόνησο.
Η αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο μήνα την Σιν Οκ Γιου κι άλλα τρία στελέχη της αίρεσης στο αεροδρόμιο της Σεούλ, με την κατηγορία ότι εξανάγκαζε τους οπαδούς να εργάζονται απλήρωτοι και να υφίστανται βίαια τελετουργικά.
Πρώην μέλη της αίρεσης λένε ότι όταν έφθασαν στα Φίτζι οι υπεύθυνοι της Grace Road Church τους κατέσχεσαν τα διαβατήρια και τους εξανάγκασαν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και να αλληλοδέρνονται στο πλαίσιο πειθαρχικών κυρώσεων.
Στο βίντεο διακρίνεται η Σιν Οκ Γιου να κουρεύει διά της βίας μία οπαδό της αίρεσης, να χαστουκίζει έναν άλλο, να τραβά από τα μαλλιά μια γυναίκα, «για να της βγάλει τα δαιμόνια» και να βάζει μια κόρη να χτυπά τη μητέρα της και αντιστρόφως.
Εκπρόσωπος της αίρεσης υποστήριξε ότι η Σιν Οκ Γιου «έκανε ό,τι επιτάσσουν τα παραγγέλματα της Βίβλου».


Πηγή: iefimerida.gr

Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε γυναίκα ηγέτη εσχατολογικής σέχτας που κτυπούσε αλύπητα τους 400 οπαδούς της για να … απομακρύνει τα κακά πνεύματα

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος ppu.org.cy

Η ηγέτης Νοτιοκορεάτικης εσχατολογικής αίρεσης που κρατούσε περίπου 400 οπαδούς της σε συνθήκες αιχμαλωσίας στα νησιά Φίτζι και τους υπέβαλλε σε βασανιστήρια για ν' απομακρύνει τα «κακά πνεύματα», καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα σε 6 χρόνια κάθειρξης, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες.
Η Shin Ok-ju, ιδρυτής της λεγόμενης «εκκλησίας της Οδού της Χάριτος», (Grace Road Church), έπεισε τους οπαδούς της να μετακομίσουν στα νησιά Φίτζι το 2014, λέγοντάς τους ότι εκεί θα ήταν ασφαλείς από μια επικείμενη φυσική καταστροφή και παγκόσμιο λιμό.
Από τη στιγμή που έφθαναν στο νησί, η Shin φέρεται να κατάσχε τα διαβατήρια των οπαδών της, κρατώντας τους ουσιαστικά αιχμάλωτους να εργάζονται στις μεγάλες εκτάσεις γης που νοίκιαζε η οργάνωση έξω από την πρωτεύουσα Σούβα, ανέφερε το BBC News.
Μέλη της αίρεσης που προσπάθησαν να διαφύγουν τιμωρούνταν «παραδειγματικά» με άγριο δημόσιο ξυλοδαρμό, μετέδωσε το Αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι στη Σιγκαπούρη Channel News Asia (CNA). Επίσης, η Shin επέβαλλε τακτικά στους οπαδούς της μαζικούς ξυλοδαρμούς, που αποσκοπούσαν στην εξαφάνιση των κακών πνευμάτων.
Δικαστήριο στη Νότια Κορέα βρήκε τη Shin ένοχη πολλών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βίας, της κακοποίησης παιδιών και της απάτης.
«Τα θύματα υπέφεραν αβοήθητα τους πολλαπλούς ξυλοδαρμούς και βίωναν όχι μόνο σωματικά βασανιστήρια αλλά, και έντονο φόβο και σοβαρό ψυχικό και νευρικό κλονισμό», όπως γράφτηκε στα πρακτικά υποδικείου του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Σουόν.
«Η βαριά τιμωρία θα είναι αναπόφευκτη για όσους ενεργούν παράνομες πράξεις στο όνομα της θρησκείας», πρόσθεσε το Δικαστήριο στην καταδίκη του.
Η «εκκλησία» «του δρόμου της Χάριτος» που ίδρυσε η Shin είχε εξασφαλίσει πολλά κατασκευαστικά συμβόλαια με την Κυβέρνηση των Φίτζι, τα οποία της έδωσαν την ευκαιρία ν’ αναπτυχθεί σε επιχειρηματική αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας την καταναγκαστική εργασία των οπαδών της. Μάλιστα ο πρωθυπουργός των Φίτζι έδωσε στην «εκκλησία» το βραβείο καλύτερης επιχείρησης για την οικονομική της επιτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου