ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ «Going Clear» του Αλεξ Γκίμπνεϊ στο HBO, αποκαλύφθηκαν κρυφές πτυχές της Σαϊεντολογίας, της αίρεσης που τόσο έχει απασχολήσει το παγκόσμιο κοινό με τους διάσημους οπαδούς της.
Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λόρενς Ράιτ και η HBO χρειάστηκε 160 δικηγόρους προετοιμασμένους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αντίδραση από τους Σαϊεντολόγους.
Ακολουθούν μερικά από τα μυστικά της αίρεσης που αποκάλυψε το ντοκιμαντέρ
Οι Σαϊεντολόγοι ήταν η αιτία διαζυγίου Κρουζ-Κίντμαν
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Marty Rathbun, του πρώην δεύτερου υψηλότερου αξιωματούχου στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας που αποχώρησε το 2004, ο επικεφαλής Ντέιβιντ Μισκάβιτς δεν ήθελε τη δεύτερη σύζυγό του Κρουζ [Νικόλ Κίντμαν], της οποίας ο πατέρας ήταν ένας διάσημος ψυχολόγος στην πατρίδα του την Αυστραλία. Η Σαϊεντολογία είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ψυχιατρική και την ψυχολογία, και ο Rathbun υποστηρίζει ότι λόγω του πατέρα της Κίντμαν αποφάσισαν να παρέμβουν στο γάμο. Ο Rathbun ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ, ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας προχώρησε σε επιθετική εκστρατεία για να πείσει τον Κρουζ να χωρίσει, συμπεριλαμβανομένων υποκλοπών από το ιδιωτικό τηλέφωνό της. Επιπλέον, ο Rathbun λέει ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας "διαπαιδαγώγησε" τα υιοθετημένα παιδιά των Κρουζ και Κίντμαν, Connor και Isabella, να στραφούν εναντίον της, ώστε ο Κρουζ να κρατήσει την επιμέλεια.
Ο Τραβόλτα μένει στην αίρεση γιατί απειλούν να βγάλουν τα άπλυτα του στη φόρα
Σύμφωνα με δημοσιογράφους, η αίρεση έχει πολλά ράμματα για τη γούνα του ηθοποιού ώστε να τον εκβιάζει να μην τους εγκαταλείψει.
Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας κακομεταχειρίζεται και κακοποιεί όσους αποφασίζουν να την εγκαταλείψουν
Το Hollywood Reporter αναφέρει ότι «γνωστά πρώην μέλη αποκαλύπτουν πόσο καταχραστική και καταπιεστική μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη αίρεση όταν νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο»
Τα μέλη της έχουν μειωθεί στα 50.000 σε όλο τον κόσμο.
Οπως γράφει ο Τζος Ντίκι από το Mashable, ο οποίος είδε το ντοκιμαντέρ: «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Σαϊεντολογία εξακολουθεί να διατηρεί περίπου 50.000 μέλη (περίπου το μισό των 100.000 μελών στις αρχές της δεκαετίας του '90)
Το «Going Clear» εκτιμά ότι η Σαϊεντολογία έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000.000 δολάρια σε αφορολόγητο πλούτο.
«Ενας οργανισμός που έχει καταφέρει να διατηρήσει το καθεστώς φορολογικής απαλλαγής του με βάση την κατάταξή του ως θρησκεία, σύμφωνα με την IRS με πρόσβαση σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, εξακολουθεί να είναι ένα φοβερό θηρίο να αντιμετωπίσει το κράτος» αναφέρει το Hollywood Reporter. Το ντοκιμαντέρ είναι μια ομοβροντία κατά την αμφιλεγόμενη θρησκεία,. Υποστηρίζει ότι η Σαϊεντολογία εκμεταλλεύεται το καθεστώς φορολογίας για να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και δωρεές. Συμπεριφέρεται περισσότερο σαν μια επιχείρηση παρά μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου