ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

Η Εφημερίδα News Sentinel στην πόλη Νόξβιλ (Τενεσί) των ΗΠΑ αρνήθηκε να εκτυπώσει αγγελία για ένα χριστιανικό κατάστημα θεωρώντας τη λέξη "Χριστιανός" προσβλητική, αναφέρει το Fox News.
Οι ιδιοκτήτες του χριστιανικού καταστήματος Cedar Springs  ήθελαν να πουλήσουν μία από τις θυγατρικές τους, σε συνδυασμό με την πώληση των προϊόντων τους. Αποφάσισαν λοιπόν να ενημερώσουν τους πελάτες τους μέσω μιας αγγελίας σε τοπική εφημερίδα, της οποίας η κυκλοφορία κατά τις εργάσιμες ημέρες είναι περίπου 120 χιλιάδες αντίτυπα, και το τιράζ φθάνει τις 150 χιλιάδες.

Στις 26 Ιουλίου πληρώθηκε η αγγελία στην εφημερίδα και επρόκειτο να δημοσιευθεί στις 28 Ιουλίου. Αλλά με το άνοιγμα της εφημερίδας στις 28 Ιουλίου, η κα Makginis, υπεύθυνη του καταστήματος, ποτέ δεν βρήκε την πληρωμένη καταχώρησή της. Τηλεφώνησε στην εφημερίδα, όπου της εξήγησαν ότι η διαφήμιση δεν επιτρέπεται να εκτυπωθεί επειδή περιέχει μια σκληρή λέξη. Η κα Makginis ζήτησε να μάθει ποιου είδους λέξη είναι προσβλητική. Η υπάλληλος της εφημερίδας απάντησε ότι επρόκειτο για τη λέξη "Χριστιανός" στο όνομα του καταστήματος.

"Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτονται όταν λένε τη λέξη «Χριστιανός» επιθετική",  δήλωσε η κ Makginis και συμπλήρωσε "Ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο μας για μας ως Χριστιανούς". Στη συνέχεια, αποφάσισε να μοιραστεί το περιστατικό στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook.

Το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των χριστιανών του ανατολικού Tennessee, και πολλοί αντέδρασαν εκδηλώνοντας τη δυσφορία τους με τηλεφωνικές κλήσεις στην εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα, η εφημερίδα Knoxville News Sentinel ζήτησε συγγνώμη και μίλησε για, "αποτυχία του συστήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου