ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.

 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.
 
Πολλὰ χρόνια ὡστόσο, πρὶν τὴ διάλυσή της Σοβιετικής Ένωσης, ἅγιοι γέροντες, ὅπως ὁ Ἅγιος Παΐσιος ἀλλὰ καὶ πολλοὶ Ρῶσοι Ἅγιοι εἶχαν προβλέψει μὲ ἀκρίβεια τὴν πτώση της. Πλήρωσε τὶς συνέπειες τοῦ πολέμου, ποὺ διεξήγαγε κατὰ τῆς Ὀρθόδοξης πίστης, ἀφοῦ ἦταν ὑπέρμαχος τῆς ἀθεΐας… Ὡστόσο, τὸ αἷμα τῶν μαρτύρων τῆς πίστης, λόγω τῶν διωγμῶν πού διεξήγαγε, ἀποτέλεσε τὴν ἐγγύηση καὶ τὴ βάση, ὥστε ἀπὸ τὸ ναδὶρ ποὺ ἔφθασε, νὰ καταφέρει νὰ ἀνορθωθεῖ, καὶ ἡ Ρωσία, ποὺ ἀποτελοῦσε τὴν καρδιὰ τῆς Σοβιετικῆς Ἕνωσης, νὰ ἀρχίσει νὰ κτυπᾶ σὲ ὀρθόδοξους παλμοὺς. Αὐτὸ ἀκριβῶς τὴν κατέστησε καὶ πάλι σὲ ὑπερδύναμη καὶ τῆς ἐπέδωσε ρόλο σημαντικὸ γιὰ τὶς γεωπολιτικὲς ἀλλαγὲς καὶ τὶς ἐξελίξεις ποὺ ἀκολουθοῦν. Ἀλλαγὲς ποὺ θὰ φέρουν καὶ πάλι τὶς διδαχὲς τοῦ Χριστοῦ καὶ τὴν ἀλήθεια τῆς Ὀρθόδοξης πίστεως νὰ ἐπικρατοῦν σὲ παγκόσμια πλέον κλίμακα.
 
Μέσα στὸ πλαίσιο αὐτὸ οἱ ΗΠΑ, ἡ ἑτέρα ὑπερδύναμη μὲ τὰ ξύλινα ὅμως πόδια, ἡ ὁποία κατέστη κέντρο ἀκολασίας καί σύγχρονη Βαβυλώνα προωθώντας καὶ ἐνίοτε ἐπιβάλλοντας ὅτι ἦταν ἐνάντια στὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ πολὺ –πολὺ σύντομα θὰ ὑποστεῖ τὶς συνέπειες τῆς μεγάλης ἀποστασίας της, ἀφοῦ καὶ αὐτὴ ἐφέτος συμπληρώνει 70 ἀκριβῶς χρόνια της δυναστείας της. Θὰ καταστραφεῖ ὁλοσχερῶς. Θὰ πάψει νὰ ἀποτελεῖ ὑπερδύναμη. Σὲ ὁρισμένους πιθανὸν αὐτὸ νὰ ἀντηχεῖ παράξενα. Κάπως ἔτσι ὅμως τὸ 1979 ἀντήχησε καὶ στὰ ὦτα νῦν μοναχοῦ του Ἁγίου Ὄρους, ὑπαλλήλου τότε τῆς NASA καὶ Πανεπιστημιακοῦ Διδασκάλου ἡ πρόβλεψη τοῦ Ἁγίου Παϊσίου περὶ τῆς διάλυσης τῆς Σοβιετικῆς Ἕνωσης. Προφητεία ποὺ ἐπαληθεύτηκε ἔπειτα ἀπὸ 10 χρόνια.
 
Άγιος Αριστοκλής (1916)
Ο Άγιος Αριστοκλής, κατά κόσμον Αλέξιος του Αλεξίου Αμβρόσιφ γεννήθηκε το 1846 στο Ορενμπούργκ των Ουραλίων. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, το 1876, αναχώρησε για το Άγιον Όρος του Άθω, και εισήλθε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος.
 
«Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…
Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα. Η Ιταλία θα υποφέρει από φυσικές καταστροφές.
Η Βρετανία θα χάσει την Αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της, και θα φθάσει σχεδόν μέχρι την ολική καταστροφή, αλλά θα σωθεί από τις προσευχές ενθρονισμένων γυναικών. Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…
Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη και από τους πιστούς της θα προχωρήσει μπροστά και θα στρέψει πολλά από τα έθνη προς τον Θεό».
 
Άγιος Παΐσιος
 
«Κουρελοὺ» αποκάλεσε την Αμερικὴ ο Άγιος Παΐσιος, ενώ σε προφητεία του και πάλι για την Τουρκία και την επιστροφὴ των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη την αγνοεί παντελώς ως σημαντικὸ γεωπολιτικὸ παράγοντα.
 
Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (2009)
 
Η Αμερική θα πάψει να είναι Υπερδύναμη.
Πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική.
 
Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται:
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε: «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε: «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα: «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν: «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε: «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι Ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»
 
Πηγή: Απόσπασμα από το Βιβλίο “Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης 1925 – 2009)” Σελ.141 -142.
 
Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: 
 
«Οἱ Ἀμερικανοὶ εἶναι φίδια δὲν ἀφήνουν τὸν κόσμο σὲ ἡσυχία, ἀλλὰ θὰ τὴν πληρώσουν ἄσχημα. Ζυγώνει ὁ καιρός. Ἡ Ἀμερικὴ θὰ γίνει …μερικὴ» (2013)
 
Ο μακαριστός γέροντας Βασίλειος ο καυσοκαλυβίτης στις 8 Ιανουαρίου του 2014 είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε στενό κύκλο πνευματικών του παιδιών: Και εδώ στην Ελλάδα θα έχουμε πολλά κακά πράγματα, αλλά όχι σαν αυτά της Αμερικής.
Η Αμερική θα σβήσει! Τ’ ακούτε; Θα σβήσει! Δε θα έχει ζωή καθόλου! Όχι εδώ και εκεί! Καθόλου! Θα σβήσει! Από καιρικά φαινόμενα, από αρρώστιες και από εκδικήσεις άλλων κρατών, γιατί είναι η αιτία για τα κακά που γίνονται στην ανθρωπότητα. Θα συμβούν τα χειρότερα γιατί δεν μετανόησαν.
 
https://orthodoxia.gr
 
https://www.ekklisiaonline.gr
 
https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου