ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ 
ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, 
ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

* " Ο Γέροντας έλαβε από Θεού αυτό το χάρισμα, ώστε να μεταδίδει στους γύρω του πολλήν αγάπην, αγάπη όχι γήινη,όπως την γευθομαθα από συγγενείς και φίλους, αλλά αγάπη θεϊκή, καθώς του την παρείχε πλουσιαν ο Θεός ' και με τη σειρά του την μετέδιδε αφειδωλευτα στους ανθρώπους".
* " Ως γνωστόν ο μακαριστός Γέροντας ήταν αυτός που επέμενε παρά πολύ λόγω και γραμματι στην καλλιέργεια της μονολογιστης ευχής" Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον Με", η οποία, μας έλεγε, είναι ικανή να σε βαλη στον Παράδεισο".
* " Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Γέροντας παρέμενε στην ζωή, γιατί είχε αγωνία για τα πνευματικά του παιδιά. Και αυτό το βλέπουμε μέχρι τωρα' πόσο ήθελε να δίνει χαρά σε όλους, μικρούς και μεγάλους, παρόλη τη βεβαρημένη υγεία του και την ηλικία του. 
* " Είναι πολλές οι θαυμαστές επεμβάσεις του αγίου Γέροντος, μαρτυρουμενες υπό πλήθους μοναχών και λαϊκών. Αλλά αυτά ας τα αφήσουμε στον Δεσπότη Χριστό και την εκκλησία Του, να κριθούν εις το μέλλον". 
*  " Ο μικρός Ιωάννης από τον Βόλο, ο ασκητής και οικιστής των σπηλαίων και Καλυβίων του Άθω, ο μετέπειτα Γέροντας και Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, και ακολούθως γεωργός είς τον αμπελώνα αυτής της μεγάλης και ευγενούς χώρας των Η.Π.Α και κτιτωρ γενόμενος της Ιεράς ταύτης Μονής του Μεγάλου Αντωνίου και ετέρων πολλών Μονών είς τάς Η.Π.Α και τον Καναδά, ομοιάζει ως να άπλωσε και εξεδιπλωσε την Ορθόδοξη πνευματικότητα σε όλη την γη. Έτσι τα Αθωνικα Καλυβάκια κατέκτησαν την οικουμένη, προσφέροντας το ανεξιτηλον Φώς του Χριστού, " ο φαινει πάντα άνθρωπον". 

Ο ΟΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β ΕΤΟΣ 2000 ΑΡΙΘΜ.45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου