ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΠΟΥ 6.500 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστοσελίδα QuitMormon προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές σε ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν οριστικά την οργάνωση των Μορμόνων.
Εάν διερωτάσθε γιατί οι πρώην Μορμόνοι χρειάζονται τη βοήθεια δικηγόρου και γιατί δεν μπορούν απλώς να «φύγουν» από μόνοι τους, η απάντηση είναι ότι η λεγόμενη «Εκκλησία» τους, δεν τους αφήνει να φύγουν.

Αν θελήσεις να φύγεις θα στέλλουν ανθρώπους στο σπίτι σου να σου μιλήσουν για να σε πείσουν ν’ αλλάξεις γνώμη. Θα μιλάνε στους συγγενείς και τους γείτονές σου για σένα. Με κάθε τρόπο θα σε παρενοχλούν και θα σε ταλαιπωρούν μέχρι να επιστρέψεις κοντά τους. Και τότε, απλώς για να σε δυσκολέψουν, σε αναγκάζουν να συμπληρώσεις ένα σωρό έγγραφα προκειμένου να σε διαγράψουν επίσημα από τις λίστες τους.
Ο δικηγόρος ενεργεί ως μεσάζων. Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και επικοινωνεί εκ μέρους σου με την «Εκκλησία». Στη συνέχεια παρακολουθεί τη διαδικασία παραλαβής των εγγράφων στην περίπτωση που η «Εκκλησία» δεν επιβεβαιώσει τη λήψη τους… Όποιος χρειάστηκε να περάσει απ’ αυτή τη διαδικασία μπορεί να βεβαιώσει πόση ανακούφιση προσφέρει αυτού του είδους η βοήθεια.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας, μέσα σε ένα μήνα από τη λειτουργία της, έχουν δεχθεί περίπου 6,500 αιτήσεις για αποχώρηση. Έτσι τώρα, η «απελευθέρωση» γίνεται με μερικά κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Του Hemant Mehta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου