ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΥΚΕΤ, ΣΤΗΝ ΤΑΫΛΑΝΔΗ

Στις 16 Οκτωβρίου είναι η ευκαιρία για εκατοντάδες μέλη της κινεζικής κοινότητας να παρελάσουν στους δρόμους του Πουκέτ, στην Ταϋλάνδη, με αφορμή το φεστιβάλ χορτοφαγίας. Πρόκειται για μια παρέλαση πόνου.

Πρόκειται για βασανιστήρια, πραγματικά, σώματος και πνεύματος. Στόχος είναι να προσφέρουν ηρεμία στο πνεύμα όσων ασκούν το έθιμο και υποχρεούνται να απέχουν από λήψη κρέατος όσο διαρκεί ο ένατος μήνας της Σελήνης του κινεζικού ημερολογίου.
Επί εννέα ημέρες, τα κινεζικά μέλη της κοινότητας που κατοικούν στην περιοχή, δηλαδή το 35% των κατοίκων του Πουκέτ, θα παρελάσουν κάνοντας επίδειξης υπομονής σε μαρτύρια.
Οι προσκυνητές δεν χρησιμοποιούν φάρμακα για τον πόνο και μοιάζουν να μην πονάνε. Τρυπάνε τα μάγουλα και τη γλώσσα με τεράστια μεταλλικά αντικείμενα και περνούν μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο δέρμα.

Οι οπές ανοίγονται πολλούς μήνες νωρίτερα, από ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι τρυπάνε σιγά σιγά το σώμα για να αποφευχθεί η αιμορραγία. Ιατρικό προσωπικό βρίσκεται εξάλλου επί τόπου για παν ενδεχόμενο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου