ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΘΕΚΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ

Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές επισκέφθηκαν την ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας και μεταφέρουν την εικόνα εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει ύστερα από την εισβολή και τις βιαιότητες των ισλαμιστών.

Στη Μααλούλα ένα μεγάλο άγαλμα της Παναγίας σε περίοπτη θέση είναι σαν να κοιτάζει με θλίψη την ερειπωμένη πόλη που εκτείνεται από κάτω.Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στα χριστιανικά σπίτια.Πριν 2 χρόνια στην ιστορική πόλη όπου μιλιούνται τα αραμαικά η γλώσσα του Χριστού εισέβαλαν οι ισλαμιστές.Έσπασαν τους σταυρούς πυρπόλησαν εκκλησιές……Κατηφορίζουμε προς τη μονή της Αγ. Θέκλας.

Σύμφωνα με την παράδοση η Αγία Θέκλα ήταν μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου. Όταν την εκδίωκε ο ηγεμόνας της Αντιόχειας, κατέφυγε στο όρος Καλαμούν. Σε κάποιο σημείο την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της.Η Αγία Θέκλα έπεσε στα γόνατα και προσευχήθηκε. Τα βράχια διερράγησαν και σχηματίστηκε ένα στενό πέρασμα για να γλιτώσει από τους διώκτες της. Αυτή η ίδια δίοδος οδηγεί σήμερα κατευθείαν στο μοναστήρι της αγίας Θέκλας, ένα από τα πιο σεβάσμια  προσκυνήματα για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

Στην ελληνορθόδοξη μονή όπου και να κοιτάξει κανείς αντικρίζει ίχνη βεβήλωσης ιεροσυλίας καταστροφής.Κατά τους πρώτους μήνες της ισλαμιστικής κατοχής της ιστορικής πόλης η ηγουμένη και οι μοναχές παρέμειναν στη μονή αφού οι ισλαμιστές έδειχναν συγκαταβατικοί.Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο δυτικός τύπος εξύμνησε την ανοχή  της « Jabhat Al-Nusra». Όταν η ανάγκη για δημόσιες σχέσεις εξαλείφθηκε οι μοναχές απήχθησαν. Μετά από 100 ημέρες ομηρίας αντηλλάγησαν με τις συζύγους των τζιχαντιστών και όχι μόνο. Αλλά από τη στιγμή που η Μονή λεηλατήθηκε παραμένει κλειστή.Μόνο ένας ηλικιωμένος επιστάτης που μιλάει την αρχαία αραμαική ζει όλο το 24ωρο στο ναό.Είναι ο φύλακας που φέρει μια αρμαθιά κλειδιά.Οι εικόνες της μονής βεβηλώθηκαν.

Η πόλη της Μααλούλα σήμερα είναι σχεδόν άδεια επέστρεψε μόνο  το 10 τοις εκατό του πληθυσμού. Η Ισλαμιστική « Αντιπολίτευση » λεηλάτησε ολόκληρη την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου