ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ!

Οι πρώτες γυναίκες Επίσκοποι της αγγλικανικής εκκλησίας αμφιβάλλουν για το αν μπορούμε να μιλάμε για τον Θεό ως  αρσενικό!

Την δήλωση αυτή έκανε μια γυναίκα Επίσκοπος στην Βουλή των Λόρδων σε παρουσίαση της, και ήταν η πρώτη της δήλωση.
Η 52χρονη  Trevico Rachel,  η πρώτη γυναίκα Επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αγγλίας, η οποία παρουσιάστηκε στην  Βουλή των Λόρδων, είπε, μιλώντας για το Θεό, ότι «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την αντωνυμία «αυτός» ή «αυτή», επειδή «στον Θεό δεν ισχύει η έννοια του φύλου», αναφέρει η ιστοσελίδα «Breitbart.com».
Πρόκειται για μια μελετημένη κίνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  από την Αγγλίδα  «Επίσκοπο», η οποία συνδεόμενη με  πρόσφατες δηλώσεις Λουθηριανών Επισκόπων γυναικών και ανδρών, περί πανθρησκείας και  αποδοχής των ομοφυλόφιλων, αποδεικνύουν το πόσο μεγάλο και βρωμερό είναι το  σχέδιο της νέας τάξης.
Στις 26 Οκτωβρίου 2015, η Trevico Rachel πρώην λογοθεραπεύτρια στο επάγγελμα, χειροτονήθηκε ως  η 41η Επίσκοπος του Gloucester, και  χθες παρουσιάστηκε επίσημα στην άνω βουλή(Λόρδων) του βρετανικού Κοινοβουλίου.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας της  ενώπιον των Λόρδων ,η ίδια  είπε: «στις Γραφές, αναφέρεται  ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ “εικόνα και ομοίωση του Θεού. Αν είμαι κατ “εικόνα του Θεού, τότε ο Θεός σίγουρα δεν μοιάζει με έναν άνθρωπο. Ο Θεός είναι ένας Θεός».!!!!!!
Στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι αρνείται  να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε αντωνυμία σε σχέση με τον Θεό και Δημιουργό του κόσμου, αναφέροντας  απλώς τη λέξη «Θεός». «Μερικές φορές ξεχνάω … αλλά προσπαθώ να μην το κάνω»,  δήλωσε η trevico.
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά απλώς πρόκειται να αμφισβητήσω απαλά τους ανθρώπους … Η γλώσσα μας  διαθέτει πραγματικά  πολλούς τρόπους για να  καθορίζει το όραμα και τον πολιτισμό μας»,  συνέχισε η επίσκοπος του Gloucester.
Η Αγγλικανή Επίσκοπος  υποστηρίζεται  και από την αντιπρόεδρο μιας φεμινιστικής ομάδας με την ονομασία  «Γυναίκες στην Εκκλησία» Miranda Trilfoll-Holms , η οποία  υποστηρίζει την εισαγωγή μιας  πιο  περιεκτικής γλώσσας ( όπως  αντωνυμίες και σε άλλα μέρη του λόγου) τα οποία  επιτρέπουν να αναφερθεί  το «αντικείμενο»!! ανεξάρτητα από την κατηγορία του φύλου,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από την τελετή παρουσίασης της στην Βουλή των Λόρδων η Trevico ζήτησε εκ των προτέρων  να αποφύγει να ονομάζεται η ίδια  «Αιδεσιμότατος, και ο θεός «Πατέρας και Κύριος», αλλά απλά «Επίσκοπος».
Όταν ρωτήθηκε εαν αισθάνεται τον εαυτό της ως μια φεμινίστρια , η Επίσκοπος δήλωσε ότι «αν ο όρος αναφέρεται στην επιθυμία των γυναικών να γίνουν άνδρες, μερικές φορές είναι δυνατή και καταπιεστική, εγώ όμως σίγουρα δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου φεμινίστρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου